רותם סגל בונה דיאטנית קלינית וחוקרת

דיאטנית קלינית וחוקרת ביחידת גסטרו ותזונה בילדים במרכז הרפואי וולפסון

רותם סגל בונה דיאטנית קלינית וחוקרת

דיאטנית קלינית למחלות מעי דלקתיות במיוחד בילדים

רותם סגל בונה נותנת במרכז ייעוץ וליווי תזונתי פרטי לתזונה במחלות מעי דלקתיות.

שירות חדש! – אפשרות לייעוץ עם רותם סגל בונה בפגישת וידאו דיגיטלית.

תחומי התמחות

רקע מקצועי

  • רותם היא דיאטנית קלינית וחוקרת ביחידת גסטרו ותזונה בילדים במרכז הרפואי וולפסון. בנוסף, היא חוקרת את הקשר בין תזונה ים תיכונית למחלות מעי דלקתיות במסגרת תואר שני באפידימיולוגיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ובמכון גסטרו במרכז הרפואי שניידר.
  • רותם הקימה וניהלה במשך מספר שנים את יחידת המחקר ביחידת הגסטרו במרכז הרפואי וולפסון וניהלה מספר פרויקטים מחקריים, רב מרכזיים, בינלאומיים בנושא טיפולים שונים לקרוהן. בשנים האחרונות היא חוקרת את תפקידה של דיאטת Crohn’s Disease Exclusion Diet של פרופ’ אריה לוין במחלת קרוהן. רותם הקימה את מערך התמיכה למטופלים בדיאטה זו ומשמשת כעת כחוקרת ראשית וכיועצת במספר מחקרים שבודקים דיאטה זו.
  • ב-2015 רותם הקימה את ועדת הדיאטניות בארגון הקרוהן קוליטיס האירופאי (ECCO) ושימשה כיו”ר הועדה במשך 4 שנים.
  • ב-2017 רותם זכתה בפרס היוקרתי דיאטנית פורצת דרך של עמותת הדיאטניות בישראל על תחום המחקר וקידום מעמד הדיאטניות.
  • רותם השתתפה בכתיבת נייר העמדה של האיגוד האירופאי לגסטרו, כבד ותזונה בילדים (ESPGHAN) בנושא תזונה במחלות מעי דלקתיות.
  • רותם הינה חברה פעילה בפורום גסטרו של עמותת עתיד, עמותת הדיאטניות בישראל והשתתפה בכתיבת נייר העמדה בנושא תזונה ומחלות מעי דלקתיות.
  • רותם מרצה בכנסים רפואיים בינלאומיים בנושא מחלות מעי דלקתיות בילדים ומבוגרים; ביניהם (ECCO ESPGHAN,  UEGW, PIBD).

השכלה

  • רותם סיימה תואר ראשון במדעי התזונה בהצטיינות בפקולטה לחקלאות האוניברסיטה העברית בשנת 2012.
  • כעת נמצאת בעיצומו של תואר שני באפידמולוגיה, בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב

אני מאמינה

אני מאמינה שכל מטופל הוא עולם בפני עצמו וכל מחלה היא שונה. כל מטופל מביא עימו רצונות שונים, חוויות שונות עם אוכל והעדפות משלו. אני מאמינה שתזונה משחקת תפקיד חשוב במחלות מעי דלקתיות בכל שלבי המחלה בין אם בשילוב עם תרופות, כטיפול בפני עצמו או כטיפול תומך. לכל מטופל צריכה להיות התאמה אישית שתתאים לתפיסה שלו, לחוויות שלו עם האוכל ולשלב המחלה. אוכל משחק תפקיד משמעותי בחיים שלנו והמטרה היא להתאים את התזונה המתאימה למטופל בנקודת זמן שתעזור, תשנה ותתמוך בניהול המחלה. הכרה של המזונות שעלולים להיות מעוררי דלקת עבור המטופל מאפשרת לו כלי נוסף לשלוט במחלה.

אני מאמינה שבטיפול במחלות מורכבות אחד הדברים החשובים הוא טיפול בצוות רב מקצועי, טיפול שמאפשר לשים את המטופל במרכז ולהתאים לו טיפול הוליסטי מבוסס מחקרים. שילוב דיאטניות כחלק מהצוות מאפשר תקשורת ישירה בין כל הגורמים ומתן מענה מותאם יותר.

פרסומים

איגודים מקצועיים

  • חברה בארגון הקרוהן קוליטיס האירופאי ECCO
  • חברה בארגון הגסטרו, תזונה וכבד בילדים ESPGHAN
  • חברה בעמותת עתיד
יעוץ רופא וידאו
צרו איתי קשר

פרטי התקשרות

  • ימים א'-ה'
    19:00 - 9:00
  • יום ו'
    12:00 - 9:00
אבקש לקבל פרטים נוספים ליעוץ פרטי

שירות חדש! – יעוץ עם רופא מומחה גם בפגישת וידאו דיגיטלית