ניתוח תת-רירית אנדוסקופית (ESD) הוא טיפול אנדוסקופי מתקדם להסרת פוליפים גדולים ונגעים טרום-סרטניים או סרטניים מוקדמים במערכת העיכול ללא ניתוח פתוח. הפעולה מאפשרת כריתה מלאה של הנגע בחתיכה אחת (En Bloc), עם דיוק פתולוגי מרבי ושיעור הישנות נמוך. ESD משמש בעיקר להסרת נגעים במעי הגס, בקיבה ובוושט, כאשר קיימת מטרה להימנע מכריתה כירורגית של איבר.
לשאלות נוספות או להפניה דחופה לבדיקה אנא התקשרו 03-6988433 או השאירו את פרטיכם ונשמח לחזור אליכם במהירות.

דיסקציה תת-רירית אנדוסקופית (Endoscopic Submucosal Dissection – ESD) היא טכניקה מתקדמת בגסטרואנטרולוגיה המאפשרת הסרה מדויקת של פוליפים גדולים, נגעים שטוחים וגידולים מוקדמים ממערכת העיכול – ללא צורך בניתוח בטן פתוח.
השיטה מאפשרת כריתה מלאה של הנגע בחתיכה אחת (En Bloc), דבר המאפשר אבחון פתולוגי מדויק ומפחית משמעותית את הסיכון להישנות.
במקרים רבים, ניתן למנוע כריתה ניתוחית של מקטע מעי באמצעות טיפול אנדוסקופי מתקדם.
הפעולה מבוצעת באמצעות אנדוסקופ מתקדם וכוללת:
אם בבדיקת קולונוסקופיה זוהה:
מומלץ לפנות להערכת התאמה לניתוח ESD לפני החלטה על ניתוח כירורגי.

בשיטת EMR הסרת פוליפים גדולים נעשית לעיתים במספר חלקים, דבר שעלול להקשות על הערכת גבולות הנגע. לעומת זאת, בשיטת ESD מתבצעת כריתה מדויקת בשלמות אחת – יתרון משמעותי בנגעים מורכבים או טרום-ממאירים.
כאשר מתגלה פוליפ גדול או נגע שטוח שלא ניתן להסיר בשיטות רגילות, או כאשר יש חשד לגידול מוקדם המוגבל לשכבת הרירית.
במקרים מתאימים – כן. כאשר הנגע שטחי וללא חדירה עמוקה, ניתן להשלים טיפול מלא ללא כריתה ניתוחית.
45-120 דקות, בהתאם לגודל ומורכבות הנגע.
השירות פרטי, קיים החזר מחברות הביטוח בהתאם לתנאי הפוליסה
לתיאום ייעוץ או בדיקה עם המומחים שלנו וזימון תור מהיר
חייג/י בין השעות 9:00-18:00 לטלפון 03-6988433 או שלחו הודעת וואטסאפ 03-6988433